19 12/2017

Premierul Pavel Filip: O poliție puternică este una instruită și bine dotată

Prim-ministrul Pavel Filip a participat ieri la ceremonia festivă organizată cu prilejul aniversării a 27-a a creării Poliției Naționale. 

În mesajul său de felicitare, Premierul a apreciat dedicația și curajul manifestat de polițiști, menționând capacitatea acestora de a acționa proactiv la nevoile cetățenilor și de a menține ordinea publică, elemente esenţiale în procesul de modernizare a țării. „De multe ori vorbim cât de important este pentru noi să avem o dezvoltare economică, să oferim servicii publice de calitate, să facem investiții. Dar toate aceste lucruri nu costă nimic dacă oamenii în societatea noastră nu se vor simți în siguranță”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului a relevat că datorită eforturilor depuse de angajații Poliției au fost înregistrate succese importante, precum sporirea încrederii societății în această instituţie și creșterea calității serviciilor prestate de subdiviziunile poliției. Astfel, infracționalitatea în țara noastră s-a redus cu 20%, față de anul trecut, iar încrederea în poliție s-a dublat în ultimii doi ani.

În context, Prim-ministrul a reafirmat disponibilitatea Guvernului de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de activitate a polițiștilor și de a susţine în continuare reformele inițiate în sistemul afacerilor interne. „Înțelegem foarte bine că o poliție puternică este una instruită și bine dotată. Odată cu implementarea politicilor care au fost elaborate de către noi, odată cu ducerea până la capăt a reformelor, am toată certitudinea că o să vă simțiți încă mai mândri de profesia pe care o aveți “, a conchis Pavel Filip.

Ziua Poliției Naționale a Republicii Moldova este marcată anual, la data de 18 decembrie.