12 04/2018

Premierul Pavel Filip a participat la Gala Premiilor în Sănătate 2018

Prim-ministrul Pavel Filip a participat în seara zilei de miercuri la ceremonia de înmânare a premiilor în domeniul sănătății, organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății. În cadrul evenimentului, pentru realizări remarcabile și contribuție la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova au fost premiate 11 persoane.

În alocuțiunea sa, prim-ministrul și-a exprimat recunoștința pentru activitatea angajaților din sistemul de sănătate, menționând că fiecare medic poartă o responsabilitate inegalabilă în exercitarea acestei profesii nobile. „Vă admir zilnic devotamentul și angajamentul de care dați dovadă pentru a fi lucrători medicali de înaltă performanță și vă apreciez pentru munca pe care o faceți pentru ca cetățenii noștri să beneficieze de cele mai calitative servicii medicale”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menționat că echipa guvernamentală își va continua eforturile pentru fortificarea sistemului de sănătate și mizează pe implicarea întregii societăți pentru a schimba lucrurile, în beneficiul pacienților și a medicilor.

„Vă asigur că suntem conștienți de toate problemele care există în domeniul în care activați. Scopul nostru este împărtășit și de către dumneavoastră - prin promovarea reformelor să oferim servicii medicale de calitate, condiții de muncă confortabile și un salariu pe care îl meritați”, a declarat Pavel Filip.

În cadrul celei de-a cincea ediții a Galei Premiilor în Sănătate au fost depuse peste 50 de dosare, fiind desemnați 11 laureați, câte unul pentru fiecare secțiune. Participanții au concurat la categorii precum cea mai bună echipă a medicului de familie, cel mai activ ONG în domeniu, cel mai performant management al instituției medicale și cel mai bun jurnalist în sănătate.

Gala Premiilor în Sănătate este organizată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate.