10 03/2017

Premierul Pavel Filip solicită autorităților mobilizare maximă în pregătirea pentru ședința Consiliului de Asociere RM – UE

Progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în implementarea Acordului de Asociere RM – UE și acțiunile ce urmează a fi întreprinse până la  ședința Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană au fost discutate în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE).

Pregătirile către Consiliul de Asociere includ și elaborarea Raportului privind implementarea Agendei de Asociere în perioada 2014-2016. În context, Prim-ministrul a solicitat autorităților să dea dovadă de mobilizare maximă în pregătirea pentru reuniunea Consiliului.

Totodată, în cadrul ședinței CGIE s-a discutat despre evoluțiile înregistrate în promovarea Legii integrității, care a fost deja votată în prima lectură de către Parlament și, până la sfârșitul lunii martie, se preconizează să fie adoptată în lectură finală. Pentru acest Proiect de lege există un aviz pozitiv și din partea experților europeni. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri au fost informați că Parlamentul urmează să examineze Proiectul legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, Strategia Națională de Integritate și Anticorupție 2017-2020, precum și Proiectul de lege privind crearea Agenției de recuperare a bunurilor infracționale.