05 03/2020

Premierul a vizitat școala de arte din orașul Basarabeasca

Premierul Chicu, însoțit de președintele raionului, a vizitat școala de arte din orașul Basarabeasca. Școala, dată în exploatare acum 45 de ani, nu a fost reparată niciodată. În prezent, cei 157 de copii înregistrați fac lecțiile în diferite clădiri și chiar localități.

 

Ion Chicu a avut o discuție cu directorul școlii pentru a cunoaște în detalii problemele confruntate și cum echipa de pedagogi se isprăvește cu soluționarea lor. Directorul instituției a expus viziunea referitor la modul în care clădirea școlii ar putea fi reparată capital și resursele necesare în acest sens. A fost menționată problema lipsei cadrelor didactice, necesitatea unei săli de coreografie, unei săli de concerte, dar și a unui atelier pentru gravură.

 

„Vom examina posibilitatea de a reamplasa școala într-o clădire nouă. Evident, va trebui și acel spațiu de adaptat condițiilor Dvs. Mulțumesc pedagogilor că făuriți aici viața, modelați copilași luminați. Trebuie toți să depunem efort acolo unde suntem", a spus Ion Chicu.

 

Șeful Executivului a promis că, în comun cu autoritățile locale, vor fi examinate posibilitățile de identificare a fondurilor pentru a susține renașterea instituției și crearea condițiilor bune pentru elevi și pedagogi.