21 04/2020

Prim-ministrul Chicu a participat la ședința comună cu Președintele RM, Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi

Ion Chicu a participat la ședința comună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Au fost discutate și coordonate subiecte de pe agenda Guvernului și a Parlamentului din săptămâna precedentă și cea curentă.
 

Subiectele discutate vizează activitățile de gestionare a situației epidemiologice și soluții de depășire a crizei economice generate de acțiunile de combatere a epidemiei.  
 

Au fost examinate evoluțiile economice în regiune și la nivel global și apreciate efectele posibile asupra economiei naționale și capacității Guvernului de a menține instrastructura socială și de a susține domeniile economice prioritare.
 

A fost discutată decizia Guvernului de a compensa pierderile bugetare cu suportul creditului de urgență de 235 milioane de dolari oferit de Fondul Monetar Internațional și creditului suveran din partea Federației Ruse. Guvernul va adopta deciziile referitoare la aceste credite în ședința de azi, după care materialele vor fi transmise în Parlament.
 

Prim-ministrul a menționat că în perioada sărbătorilor de Paști majoritatea cetățenilor RM au manifestat înțelegere și au respectat îndemnul de a sta acasă: „Sperăm că și în următoarele zile se va păstra tendința de diminuare a cazurilor de infectare cu Covid-19. Dacă lucrurile vor merge spre bine, la sfârșitul săptămânii vom veni cu un set de măsuri de relaxare a restricțiilor și de deblocare a activității agenților economici.”