26 11/2019

Prim-ministrul, în dialog cu Ambasadorul Suediei: „Avem nevoie și în continuare de suport care arată rezultate concrete”

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Anna Lyberg, Ambasadorul Suediei în Republica Moldova,  și au făcut un schimb de opinii privind dinamizarea cooperării moldo-suedeze.
 

Ion Chicu a vorbit despre viziunea și direcțiile setate de Guvernul pe care îl conduce și a reiterat angajamentul deplin pentru realizarea reformelor necesare și implementarea Acordului de Asociere cu UE, precizând că reforma justiției este prioritară.
 

De asemenea, prim-ministrul a apreciat asistenţa tehnică şi financiară multilaterală, oferită țării noastre de către Suedia, inclusiv prin intermediul Swedish International Development Cooperation Agency. „Avem nevoie și în continuare de suport care arată rezultate concrete”, a spus Ion Chicu, reiterând intenția Guvernului de a orienta considerabil finanțările pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor.
 

Un subiect aparte al discuțiilor a vizat poziția Guvernului referitor la situația ecologică, la care, premierul a spus că Moldova susține plenar inițiativele benefice pentru protecția mediului înconjurător. Mai multe măsuri în acest scop vor fi incluse și în Planul de acțiuni al Guvernului: „Vă asigur aceasta este o prioritate pentru noi și vom implementa toate acțiunile în acest sens”. Totodată, premierul a salutat faptul că Suedia este un partener pe termen lung al Moldovei în domeniul promovării egalității de gen și a drepturilor femeilor prin dialog politic.
 

Părțile și-au exprimat deschiderea pentru avansarea dialogului la nivel parlamentar, guvernamental, dar și în cadrul țărilor Parteneriatului Estic, unde Suedia este unul dintre statele fondatoare. Excelența Sa, Anna Lyberg a mulțumit premierului pentru dialog sincer și a reiterat disponibilitatea statului său de a continua să sprijine proiectele în Republica Moldova, care au scopul de a îmbunătăți viața cetățenilor.