22 01/2020

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu Ambasadorului Japoniei în Republica Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere, în seara zilei de 21 ianuarie, cu E.S. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, dl. Masanobu Yoshii, cu ocazia încheierii mandatului său.
 

Șeful Executivului i-a mulțumit diplomatului pentru contribuția sa personală și a Guvernului nipon în dezvoltarea relațiilor bilaterale în diverse domenii, în ultimii ani. „Sunteți un bun prieten al Republicii Moldova, vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată pe parcursul mandatului. Apreciez suportul Dvs. personal, în care ați depus mult suflet și toată capacitatea, inclusiv prin proiectele de asistență ale Guvernului Japoniei, implementate cu succes în Republica Moldova”, a declarat premierul.
 

Dl. Chicu a remarcat faptul că datorită contribuției personale a dlui Ambasador, în țara noastră au venit investitori niponi mari, precum Sumitomo sau Fujikura, care au creat mii de locuri de muncă, acasă, pentru cetățenii moldoveni. Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul rămâne angajat în asigurarea proceselor democratice, transparenței decizionale și statului de drept, fapt ce va determina Moldova să devină o țară și mai atractivă pentru investitori.
 

Oficialii au trecut în revistă proiectele de succes, din ultimii ani, susținute de Guvernul Japoniei în Republica Moldova, care au contribuit la îmbunătățirea mediului educațional, modernizarea spitalelor, dotarea Bibliotecii Naționale, îmbunătățirea infrastructurii stațiilor de pompieri și altele. Totodată, au exprimat deschiderea pentru continuarea cooperării reciproc avantajoase dintre Republica Moldova și Guvernul Japoniei, prin realizarea mai multor proiecte sociale în domeniile agricultură, educație și securitate.
 

Prim-ministrul i-a urat succese dlui Ambasador în activitatea sa pe viitor și a exprimat încrederea că relațiile moldo-japoneze vor continua să exceleze, odată cu preluarea mandatului de către următorul Ambasador al Japoniei în țara noastră.