27 12/2019

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu conducătorii autorităților publice locale din raionul Hâncești

 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu conducătorii autorităților publice locale din raionul Hâncești. În debutul ședinței, Șeful Guvernului și toți cei prezenți au fost colindați de un grup de tineri.

 

În cadrul discuției, reprezentanții autorităților publice locale au abordat un set de probleme, printre care: lipsa sediului pentru primăria satului Lăpușna, necesitatea de reabilitare a drumurilor în localități și dezvoltarea infrastructurii de apeducte și canalizare, lărgirea pieței de desfacere pentru produsele agricole, bugetele deficitare ale instituțiilor de învățământ, insuficiența locurilor de muncă și altele.

 

Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Guvernului pentru perioada 2020-2023 și a menționat: investițiile în infrastructura rutieră, industrializarea regiunilor și aducerea locurilor de muncă aproape de casele oamenilor, creșterea nivelului de viață pe tot teritoriul țării. De asemenea, dl. Chicu a confirmat intenția Guvernului de a continua procesul de integrare europeană.

 

„Vom avea dialog cu toți partenerii unde RM are interes economic. Anul 2020 va fi anul investițiilor masive în infrastructură, care sunt un pas decisiv spre industrializarea țării. Cu eforturi comune, cu priorități clar stabilite vom reuși să schimbăm țara noastră. Putem reuși dacă revigorăm economia, creăm locuri de muncă, atragem investitori. Vrem să sporim încrederea cetățenilor noștri în viitorul Republicii Moldova”.

 

Premierul a afirmat că echipa Guvernului este concentrată pe soluționarea problemelor societății și, în acest scop, este necesară conlucrarea eficientă cu autoritățile publice locale.

 

În componența raionului Hâncești sunt 62 de sate, iar în total locuiesc peste 120 mii de cetățeni.