07 10/2020

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții din sectorul comunicațiilor electronice mobile

Premierul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință de lucru pentru a discuta cu furnizorii de servicii de comunicații electronice mobile și reprezentanții autorităților vizate, privind evoluțiile din sector și măsurile de pe agenda comună, pentru a spori competitivitatea industriei și calitatea serviciilor oferite cetățenilor.

 

Prim-ministrul a accentuat importanța transparenței în procesul de formare a costurilor serviciilor de telefonie fixă și mobilă pe teritoriul țării noastre. În aceste condiții, Guvernul va acorda susținerea necesară operatorilor din domeniu și va asigura dezvoltarea unei infrastructuri moderne de comunicații electronice în Republica Moldova.

 

„Valoarea serviciilor oferite de operatorii de comunicații mobile este incontestabilă pentru economia națională și întreaga societate. Constatăm că în perioada crizei pandemice, acestei industrii îi revine o misiune suplimentară, pentru că serviciile sunt tot mai solicitate”, a declarat Ion Chicu.

 

Reprezentanții companiilor prestatoare de servicii au venit cu mai multe propuneri pentru a le consulta cu Executivul și au exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă, menite să contribuie la dezvoltarea în continuare a sectorului și asigurarea unor servicii calitative la prețuri rezonabile.