23 01/2020

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat liceul din satul Colibași, Cahul

Premierul Ion Chicu a vizitat Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din satul Colibași, raionul Cahul. În liceu activează 55 de profesori care învață circa 560 de elevi din clasele I-XII. Liceul este frecventat de copiii din Colibași și din satele vecine - Vadul lui Isac, Brînza și Văleni. În satul Colibași sunt înregistrați circa 6 mii de locuitori.
 

Clădirea liceului a fost construită în anul 1964 și de atunci nu a mai fost renovată. În prezent, în cadrul blocului central al instituției, se execută lucrări de reparație capitală cu suportul FISM. Costul contractului este de 11,5 milioane de lei. Dar, de fapt, pentru modernizarea totală a blocului mai sunt necesare circa 3,5 milioane de lei. Renovarea liceului urmează să fie finalizată în luna august 2020.
 

Autoritățile publice locale au rugat șeful Guvernului să contribuie la identificarea mijloacelor financiare necesare pentru finalizarea lucrărilor. „Conșientizăm că educația este o prioritate, trebuie să facem tot posibilul să identificăm resursele necesare. Vom documenta cazul. Nu putem admite să lăsăm lucrările executate pe jumătate”, a menționat premierul.

Prim-ministrul Chicu a avut o discuție la Primărie cu conducerea localității și un grup de consilieri, în cadrul căreia au abordat problemele satului și căile de soluționare a lor.