12 09/2019

Prim-ministrul Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu șeful misiunii OSCE în Republica Moldova: „Reglementarea conflictului transnistrean trebuie să înceapă cu stoparea schemelor de contrabandă”

Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. În cadrul întrevederii Premierul a declarat că guvernul este deschis să colaboreze cu OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova.
 

De asemenea, Premierul a precizat că identificarea unei soluții politice imediate este foarte dificilă acum, iar un prim pas ar fi eliminarea, în colaborare cu autoritățile din Ucraina, a schemelor de corupție și contrabandă care au loc în regiune.
 

La rândul său, Claus Neukirch a declarat că OSCE este pregătită să ofere asistență în procesul de retragere a munițiilor de la Cobasna.
 

Politica pașilor mici a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii, iar Maia Sandu a precizat că această strategie poate continua doar dacă aduce rezultate concrete, care să respecte principiile suveranității Republicii Moldova.