25 07/2019

Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu Vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureşan

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Prim-ministrul Maia Sandu și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, au avut o întrevedere cu Siegfried Mureşan, Vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European și membru al delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova.

 

Premierul Maia Sandu l-a felicitat pe domnul Siegfried Mureșan cu noua funcție din cadrul grupului PPE și i-a mulțumit pentru susținerea clară și constantă a Republicii Moldova din ultima perioadă, acordată atât în numele Partidului Popular European, cât și din nume personal.

 

La rândul său, Siegfried Mureşan a reiterat disponibilitatea UE în menținerea și fortificarea cooperării pe diverse aspecte de interes comun și a subliniat că, în ultima perioadă, s-au întâmplat multe lucruri pozitive, precum procesele cu privire la curățarea sistemului de justiție. Vicepreședintele grupului PPE a menționat cât de importantă este menținerea interesului față de Moldova și că a îndemnat membrii Parlamentului European să întreprindă cât mai multe vizite în Republica Moldova.

 

De asemenea, oficialii au discutat despre identificarea noilor oportunități pentru avansarea cooperării în domeniile prioritare.