03 11/2017

Prim-ministrul Pavel Filip a discutat cu un grup de liceeni despre activitatea Guvernului

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întâlnire cu un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din satul Colibași, raionul Cahul. Liceenii au venit la Guvern pentru a afla mai multe despre cum funcționează Executivul.

În cadrul discuțiilor, Prim-ministrul le-a povestit elevilor despre programul de activitate al Guvernului, menționând că o atenție deosebită se acordă educației. De asemenea, Pavel Filip a îndemnat elevii să învețe bine și să se implice activ în viața socială.

Adolescenții, la rândul lor, au avut mai multe întrebări către șeful Executivului. Aceștia s-au interesat cât de eficientă este reforma Guvernului, cum se formează salariile și care sunt prioritățile pentru restructurarea administrației publicii locale. În context, Pavel Filip a spus că în pofida faptului ca inițial reformele sunt privite sceptic de populație, acestea au scopul de a crea condiții mai bune de trai pentru cetățeni.

De asemenea, elevii au întrebat ce calități trebuie să aibă un tânăr pentru a deveni Prim-ministru. „În primul rând, trebuie să fie rezistent la presiunea politică din societate, dar și să poată forma o echipă. De unul singur nu poți face nimic. La fel, trebuie să aibă capacități bune de comunicare, atât cu instituțiile din interiorul țării, cât și cu partenerii externi”, a răspuns Pavel Filip.

La final, elevii au vizitat Casa Guvernului și au discutat cu angajații Cancelariei de Stat despre cum se aprobă hotărârile de Guvern și cum documentele ajung pe masa Premierului pentru semnare. Tinerii s-au arătat impresionați de vizita organizată și au mulțumit pentru discuții.