15 02/2017

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la acțiunea de comemorare a ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan

Premierul Pavel Filip a participat astăzi  la evenimentul consacrat Zilei comemorării soldaților căzuţi în războiul din Afganistan. La mitingul solemn, desfășurat la Complexul memorial “Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” din Capitală, a fost păstrat un minut de reculegere și depuse flori în memoria celor decedați în conflictul armat.

Şeful Executivului și-a exprimat respectul și recunoștința față de participanții la războiul din Afganistan și a dat asigurări că Guvernul va susține și în continuare veteranii și familiile acestora, inclusiv prin realizarea acțiunilor cuprinse în Planul „Memorie. Onoare. Respect.”, aprobat de Executiv. “Un lucru foarte important pe care trebuie să-l învețe și politicienii în urma acestui război este că nimic nu poate justifica moartea unui om, cu atât mai mult moartea mai multor oameni. Suntem responsabili să facem tot posibilul ca să prevenim oricare conflicte armate, să oferim stabilitate și să asigurăm Pacea”, a declarat Prim-ministrul.

Totodată, Pavel Filip a menționat că eroii acestui război sunt un reper de vitejie şi un exemplu pentru întreaga societate. „Vom fi alături de dumneavoastră nu doar în această zi, ci vom face tot posibilul să simțiți că suntem alături în fiecare zi” , a adăugat Premierul.

Aproape 13 mii de cetăţeni al Republicii Moldova au participat la războiul din Afganistan, dintre care 300 și-au pierdut viața. Conflictul armat a durat zece ani, din 1979 până în 1989.