02 09/2020

Programul de activitate a grădinițelor din Chișinău va fi extins

Primăria municipiului Chișinău informează că procesul de studii în 130 de instituții de educație timpurie și 148 de școli din capitală se desfășoară cu respectarea prevederilor în baza „Instrucțiunilor privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice şi private în contextul epidemiologie al COVID-19”, precum și a rapoartelor de autoevaluare pentru pregătirea acestora, aprobate de către ANSA și CSP.

Informații în acest sens, au fost prezentate în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chişinău de către viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

Totodată, începând cu ziua de 7 septembrie, în grădinițele din municipiul Chișinău, unde fondator este Consiliul Municipal Chișinău, programul de activitate urmează a fi extins în intervalul 07:30 – 17:30.

De asemenea, începând cu săptămâna viitoare, elevii vor fi alimentați cu produse la pachet, iar acest proces se va desfășura în sala de mese. Treptat, aceștia vor reveni la alimentația obișnuită.

Angela Cutasevici a menționat că autoritățile municipale recomandă părinților să respecte normele sanitare anti-Covid și să evite zonele aglomerate, în cadrul procedurii de aducere și preluare a copiilor din grădinițe și școli.