26 09/2017

R. Moldova va găzdui Conferința Globală a Turismului Vinicol

Republica Moldova va găzdui în premieră cea de-a III-a ediție a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, care va avea loc în anul 2018. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa citată a specificat că, pe lângă R. Moldova, și-au înaintat candidaturile Regatul Spaniei și Republica Africa de Sud. Totuși, în urma organizării cu succes la Chișinău a celei de-a 61-a Reuniuni a Comisiei regionale pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), decizia conducerii OMT de a găzdui Conferința Globală a Turismului Vinicol, în anul 2018, a fost în favoarea țării noastre.

 „În anul 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Această decizie este considerată cu certitudine o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică, ce va rezulta cu poziționarea Moldovei în topul mondial al destinațiilor turistice vinicole. Așteptăm aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de state. Cheltuielile de transport și cazare vor fi asumate de participanți. Țara noastră va suporta doar cheltuieli interne, de organizare”, a spus Rusu.

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, a doua ediție, din anul curent, va fi în Argentina, iar a treia ediție, din anul viitor, se va desfășura în Republica Moldova.

Totodată, în cadrul conferinței de presă a avut loc lansarea oficială a primului spot video publicitar al turismului vinicol din R. Moldova.