21 07/2017

Republica Moldova și România vor continua implementarea proiectelor bilaterale

Republica Moldova și România vor continua implementarea proiectelor bilaterale. Declarația a fost făcută astăzi de către Prim-ministrul Pavel Filip, în urma unei întrevederi cu omologul său român, Mihai Tudose, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră.

Premierul Pavel Filip a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că la întrevedere s-a discutat despre parcursul european al R. Moldova, precum și despre proiectele curente dintre cele două țări. „Am avut un dialog deschis, sincer și prietenos. Există foarte multe proiecte comune pe care ne dorim să le continuăm. Am stabilit extinderea cooperării bilaterale în domeniul comercial-economic, sporirea investițiilor în R. Moldova, realizarea proiectului privind construcția gazoductului Iași-Ungheni, care sperăm ca pînă la sfîrșitul anului 2018 să fie funcțional. La fel, am discutat despre interconectarea de energie electrică pe un segment”, a spus Filip.

La rîndul său, Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a apreciat că întrevederea de astăzi a fost una constructivă. „Această vizită arată atașamentul României față de R. Moldova și cetățenii țării. România va susține în continuare Executivul de la Chișinău în realizarea mai multor proiecte, pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor. Totodată, azi am stabilit ca în toamna acestui an să organizăm o ședință comună a Guvernelor R. Moldova și României, iar lunar vor fi desfășurate ședințe pentru impulsionarea proiectelor comune”, a afirmat Tudose.

Aceasta este prima vizită de lucru a lui Mihai Tudose în R. Moldova. Tudose a fost desemnat în funcţia de Premier al României la sfîrşitul lunii iunie curent.