25 10/2017

Republica Moldova va deschide Ambasadă și Consulat General în Emiratele Arabe Unite

Guvernul a aprobat astăzi înfiinţarea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi. Totodată, Cabinetul de miniștri a decis înfiinţarea Consulatului General al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, cu sediul în oraşul Dubai.

Potrivit hotărârii, Executivul va aproba structura şi statul de personal şi va stabili indemnizaţiile în valută străină pentru personalul acestora.

Conform Notei Informative atașate la proiect, deschiderea Ambasadei și Consulatului General ale R. Moldova în Emiratele Unite va crea condiții pentru asigurarea prezenței diplomatice mai extinse a țării noastre în regiunea Golfului Piersic, fapt care ar permite valorificarea mai deplină a potențialului enorm al acestei zone geografice, din punct de vedere economic și investițional.

De asemenea, deschiderea acestora va facilita dezvoltarea dialogului politic și sectorial cu instituțiile de stat și sectorul privat din Emiratele Arabe Unite, precum și va asigura un dialog direct cu reprezentanții comunității oamenilor de afaceri din EAU interesați de Republica Moldova.