29 01/2020

Șeful statului a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei

La Strasbourg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić.

Șeful statului i-a adresat felicitări pentru alegerea în calitate de Secretar General al CoE, asigurînd-o de sprijinul Moldovei în exercitarea acestui mandat.

Igor Dodon a apreciat dialogul RM-CoE și interesul cu care sunt urmărite evoluţiile din țara noastră. Totodată, șeful statului a salutat doza de critică constructivă și necesară în vederea ajustării eforturilor naționale.

Președintele Republicii Moldova a reiterat că reforma justiţiei reprezintă prioritatea numărul unu pentru guvernarea actuală și a încurajat activitatea Grupului de lucru creat ad-hoc pentru reforma justiţiei. Șeful statului a subliniat că țara noastră are nevoie de suport în definitivarea proiectului Strategiei de reformă a justiţiei, dezvoltarea conceptului de evaluare a judecătorilor și procurorilor potrivit standardelor existente, pregătirea modificărilor Constituției. Igor Dodon a menționat că împreună avem șansa unică de a ne mișca în direcția corectă.

Dat fiind celebrarea în 2020 a 25 de ani de la aderarea RM la CoE, Igor Dodon a adresat doamnei Marija Pejčinović Burić o invitație de a efectua o vizită la Chișinău pe 18-20 mai 2020.