16 07/2020

Șeful statului a participat la Ceremonia de decorare a contingentului Armatei Naţionale care a participat la parada militară de la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la Ceremonia de decorare a contingentului Armatei Naţionale care a participat la parada militară de la Moscova, prilejuită de aniversarea a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Prezența contingentului din Republica Moldova, format din 75 de militari, a reprezentat un omagiu adus conaționalilor noștri care și-au jertfit viața pentru Marea Victorie. Șeful statului a adus mulțumiri militarilor companiei Gărzii de Onoare pentru faptul că au prezentat destoinic Republica Moldova alături de militarii din multe alte țări, au demonstrat o pregătire militară excelentă și au avut o prestație impecabilă. Igor Dodon a înmînat fiecărui militar Diploma de Onoare a Președintelui.

Menționăm că ultima dată, contingentul Republicii Moldova a defilat pe Piața Roșie acum 10 ani, cu ocazia Paradei dedicate Aniversării a 65-a de la Victoria în Marele Război Pentru Apărarea Patriei.