04 05/2020

Serviciul Vamal a încasat peste 6,6 miliarde de lei, în creștere cu 78 milioane față de aceeași perioadă a anului precedent

În primele 4 luni al acestui an, Serviciul Vamal a încasat peste 6,6 miliarde de lei, în creștere cu 78 milioane față de aceeași perioadă a anului precedent. Doar în luna aprilie, la bugetul de stat au fost colectate peste un miliard de lei.

Pe parcursul lunii aprilie, au fost perfectate 33.045 de declarații vamale și constatate 127 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. 

Tot în luna trecută, au fost întocmite 38 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 150 mii lei.

În aceeași perioadă, fluxul mijloacelor de transport a scăzut considerabil, constituind 44 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Tudora, cu 14 410 și respectiv, 7 321 de traversări.