19 10/2020

Spitalele municipale sunt asigurate cu echipamente și medicamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Primăria municipiului Chișinău informează că spitalele municipale sunt asigurate cu echipamente medicale, preparate antivirale și mijloace de protecție necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Totodată, autoritățile locale continuă dotarea instituțiilor medicale, unde au fost suplimentate locurile pentru bolnavi de coronavirus.

Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, a informat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale că situația privind infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă, iar în baza indicatorilor referitor la morbiditatea prin COVID-19, este menținut gradul de alertă în sănătate COD ROȘU.

În context, primarul general, Ion Ceban, a ținut să remarce despre gestul unor spitale private din capitală, care au răspuns apelului de solidarizare al autorităților locale, referitor la gestionarea în comun a asistenței privind tratarea pacienților cu COVID. 

„Clinicile private au transmis deja anumite echipamente, inclusiv aparate de ventilare asistată. Mai mult, o instituție va dona un aparat nou de ventilare artificială - achiziționat ca rezultat al apelului nostru. Apreciem acest gest. Vom discuta și cu alți colegi din sectorul privat și sunt sigur că împreună, prin implicare și solidarizare, vom reuși să depășim această perioadă", a menționat primarul general.