08 11/2016

Traian Băsescu și soția sa au depus jurămîntul pentru a obține cetățenia R. Moldova

Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu și soţia sa, Maria Băsescu, au depus astăzi jurămîntul pentru a obține cetățenia Republicii Moldova.

Ceremonia a avut loc la Ambasada Republicii Moldova în România.

„Vreau să-i mulţumesc domnului Preşedinte Nicolae Timofti care prin decret mi-a acordat dreptul de a deveni cetăţean al R. Moldova. O republică dragă mie ca şi ţara mea, de care mă simt legat prin cultură, educaţie, limbă şi mai ales prin solidaritate. Anume aceasta m-a făcut ca în timpul celor 10 ani cît am fost preşedinte al României să întreprind acţiuni în favoarea R. Moldova şi a parcursului european al acestei ţări”, a spus Băsescu.

Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a menţionat că „au existat multe momente în care ne-am putut sprijini unii pe ceilalţi, de aceea sînt mîndru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de vest pînă la Nistru”.

Cererea de obținere a cetățeniei Republicii Moldova a fost depusă de către fostul Președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa, la data de 10 martie anul curent. Ulterior, în luna iunie, prin decretul Președintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu și soția sa au primit cetățenia R. Moldova.