18 03/2019

Transportatorii care activează pe curse internaționale au fost supuși controalelor

Transportatorii care activează pe curse internaționale au fost supuși controalelor de către reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Poliției de Frontieră.

Verificările au avut loc în seara zilei de ieri la frontiera moldo-română, în punctele de trecere Sculeni, Leușeni și Costești. În urma controalelor, au fost depistați și documentați 17 conducători auto care au încălcat condițiile de transport de pasageri. „Cu regret, de fiecare dată în timpul unor asemenea verificări, sunt depistați transportatori care activează ilegal, cu unități de transport în stare tehnică precară, fapt ce pune în pericol siguranța traficului rutier”, a afirmat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii în domeniul transporturilor Sergiu Bucătaru, într-o postare pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Bucătaru a îndemnat conducătorii auto care prestează servicii de transport persoane să-și legalizeze activitatea și a accentuat necesitatea de a procura bilete de călătorie doar de la transportatorii care activează în limita cadrului legal.

Conform datelor Poliției de Frontieră, astfel de acțiuni au fost desfășurate și săptămâna trecută în punctele de trecere a frontierei Cahul, Vulcănești și Giurgiulești, fiind amendați alți 15 transportatori.

Pentru activitatea de transport ilicit de persoane contra cost conducătorii auto riscă amenzi de până la 12500 lei, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pe un termen de șase luni.

Poliția de Frontieră a precizat într-un comunicat că în contextul acțiunilor desfășurate la frontieră, în dimineața zilei de astăzi, un grup de transportatori de pasageri a încercat să blocheze accesul spre punctul de trecere Leușeni. Despre acest incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești și solicitată intervenția acestora pentru a fixa circumstanțele.